Apa Itu Kesihatan Pekerjaan?

Adakah anda tahu setiap pekerjaan yang dianggap risiko adalah diwajibkan bagi mereka untuk membuat pemeriksaan kesihatan terlebih dahulu? Malangnya tidak semua yang mengetahui mengenai hal ini. Ini disebabkan hanya klinik-klinik tertentu sahaja yang menyediakan servis-servis yang berkaitan kesihatan pekerjaan ini ataupun dikenali sebagai Occupational Health Doctor (OHD).

Tapi tidak perlu khuatir lagi!

Kesihatan Pekerjaan daripada cariklinik.com telah menyediakan platform untuk mencari lebih banyak klinik-klinik ini. Ianya bukan hanya dapat membantu pencarian, ia juga mewar-warkan pada orang ramai betapa pentingnya hal ini.

Antara institusi yang popular menggunakan servis adalah:

 • Petronas
 • Shell
 • JPJ
 • Jabatan Laut

Dengan adanya platform tersebut, individu yang ingin atau yang bakal memasuki memasuki salah satu institusi-institusi terlibat boleh bersiap sedia dengan mencari klinik yang menyediakan servis-servis yang berkaitan dengan mudah.

Antara servis-servis yang termasuk di dalam senarai halaman ini:

 1. Petronas Authorized Medical Examiner (AME)
 2. Shell Authorized Medical Examiner (AME)
 3. JPJ Related Check Up
 4. Marine (Seafarer) Check Up
 5. Aviation Related Check Up
 6. Confined Space Check Up
 7. Diving Related Check Up
 8. Dosh Related Check Up
 9. Audiometry

dan banyak lagi servis-servis yang berkaitan.

Selain itu juga, halaman ini mempunyai tapisan yang membantu mencari institusi yang ideal untuk dilakukan pemeriksaan dengan lancar. Tapisan itu adalah seperti:

➡️ Kawasan terdekat/kawasan tertentu

➡️ Servis-servis disediakan

➡️ Panel-panel disediakan

➡️ Nama/alamat klinik

Mari menggunakan Kesihatan Pekerjaan daripada cariklinik.com ini dan memwar-warkan kepada ramai lagi samada bagi memberikan kemudahan ataupun memberikan kesedaran.

POPULAR

TERKINI

KATEGORI